chielismeubelmaker beveiliging Een alarm of camera plaatsen bij je woning

Een alarm of camera plaatsen bij je woning

Als je aan alarm- en camerabeveiliging denkt denk je misschien aan het beveiligen van een bedrijf of een groot gebouw. Het is echter ook mogelijk om je huis te beveiligen met een alarm- of camerasysteem. Dit is goedkoper en werkt effectiever dan dat je wellicht zou denken. Welke beveiligingssystemen bestaand er en wat zijn de mogelijkheden?

Een alarmsysteem

Een alarmsysteem gaat af als een inbreker probeert in te breken. In veel gevallen is het alarmsysteem aangesloten op de meldkamer, waardoor deze wordt gewaarschuwd. Daarnaast werkt een alarmsysteem preventief; inbrekers zullen minder snel naar binnen proberen te komen als zij weten dat de politie wordt gewaarschuwd. Alarmsystemen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De Yale SR-1100i is een goede en betaalbare camera voor particulieren.

Een camerasysteem

Een alarmsysteem plaatsen heeft vele voordelen. Allereerst werkt het inbraakpreventief; als inbrekers een camera zien zullen zij vaak niet inbreken omdat zij niet betrapt willen worden. Wordt er ondanks een camerasysteem alsnog ingebroken? In dat geval kan dit zorgen voor bewijs waardoor de daders eerder gevonden en vervolgd kunnen worden. Camerasystemen zijn er in verschillende soorten en prijsklassen. De Yale Smart Home WiFi Outdoor Camera is een goede betaalbare camera voor thuis.

Bewegingscensor

Wil je niet zoveel geld uitgeven aan een beveiligingssysteem maar je huis toch beveiligen? In dat geval is het een idee om verlichting met een bewegingscensor aan te schaffen. Mogelijke inbrekers zullen schrikken als er opeens een lamp aangaat als zij in de buurt komen; zij willen niet betrapt worden.

bewegingscensor

Installatie

Alarm- en camerasystemen zijn zowel draadloos als bekabeld verkrijgbaar. In het eerste geval werken de systemen op een batterij. Veel nieuwe beveiligingssystemen kunnen worden gekoppeld aan een mobiele telefoon of laptop. Als een beveiligingssysteem is gekoppeld aan een telefoon krijg je als eigenaar een melding als er geprobeerd wordt om in te breken, of als er beweging in de buurt van je huis is. Daarnaast bieden veel camerasystemen de mogelijkheid om live mee te kijken op een laptop of smartphone.