chielismeubelmaker Keuken Tips koken met een slowcooker

Tips koken met een slowcooker

Steeds meer mensen halen een slowcooker in huis en voor goede redenen! Een slowcooker is namelijk ontzettend handig. Niet alleen kost het je zo heel weinig moeite om een maaltijd te bereiden, al blijft de eeuwige vraag “wat eten we vandaag”, maar het is ook nog eens erg gezond, doordat de voedingsstoffen gewaarborgd blijven door de lage temperaturen. Het is echter niet altijd even makkelijk en daarom zijn hier een aantal tips voor het koken met een slowcooker.

Bereid alvast nieuwe maaltijd voor

Slowcookers hebben natuurlijk een vaste inhoud en vaak zijn deze ingesteld voor 4 personen. Als je echter met minder mensen bent, kun je het natuurlijk ook nóg makkelijker voor jezelf maken en al direct meer maaltijden voorbereiden. Door gewoon voor 4 mensen te koken, in plaats van voor 2, hoef je een andere dag niet weer van alles te snijden en voor te bereiden. Je kan deze maaltijd dan bijvoorbeeld invriezen, waardoor je het de volgende keer alleen nog maar hoeft op te warmen.

slowcooker

Zorg voor de juiste hoeveelheid vocht

Tijdens het koken in de slowcooker komt er altijd veel vocht vrij, doordat de ingrediënten langzaam garen. Door de juiste hoeveelheid vocht in de slowcooker te houden, wat bijvoorbeeld ook al wordt gewaarborgd met een deksel, zorg je ervoor dat de maaltijd zijn smaak behoudt en dat belangrijke voedingsstoffen ook bewaard blijven. Zorg er dus voor dat je altijd genoeg water toevoegt aan jouw maaltijd of dat je juist genoeg water mindert, waardoor je iedere keer een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten.

Kies een slowcooker met timer

Aangezien het koken met een slowcooker vrij lang kan duren, wil je natuurlijk niet de hele tijd ernaast moeten staan. Zorg daarom dat je een slowcooker aanschaft die ook een timer heeft. Hiermee hoef je alleen maar het eten voor te bereiden en erin te doen en vervolgens de timer in te stellen. Deze gaan vaak zelfs tot wel 20 uur! Het handige hieraan is ook dat de slowcooker het eten warm zal houden nadat het koken is afgelopen, waardoor je het dus ook aan kunt zetten tijdens een werkdag.

Je hoeft geen vet te gebruiken

Als je graag gezonder wilt gaan eten, wil je natuurlijk liever niet dat je maaltijden minder lekker zullen zijn. Daarom is een slowcooker ook heel handig. Je hoeft bij het koken met een slowcooker niet per se vet of olie te gebruiken dus doe dit dan ook vooral niet als je liever gezonder wilt gaan eten. Ga ook even online op zoek naar wat goede slowcooker recepten. Zo maak je heel simpel ook direct een gezondere maaltijd voor jou en je familie.

Related Post